Други ползи за здравето

  • Подобрява функцията на сърдечно-съдовата и нервната система. Формулата на Collagen Pro-Active, с добавен магнезий и витамини от групата B, подобрява работата на сърдечно-съдовата и нервна система. Това се дължи на ефекта от аминокиселината Глицин, която спомага на нервната система да поддържа състояние на покой и да редуцира стреса и тревожността. Магнезият действа като запазва нормалната функция на нервната система и успява да подтисне чувството на безпокойство, като осигурява здрав и спокоен сън.
  • Антидепресантно действие - най-важният компонент, нужен за здравето на централната нервна система, е комплексът витамини от групата В, който пък спомага за отделянето на серотонин – хормона на щастието.
  • Освен това колагенът се грижи за здравето на стените на кръвоносните съдове и поддържа нормални нива на холестерола в кръвта.
  • „Анти-стрес ефект“ - стресът повишава нивата на хормона кортизол (хормон на стреса), който пък от своя страна подтиска производството на колаген. Дневната доза от 25 мл Collagen Pro-Active подпомага нормалната функция на психиката и умствената дейност, същевременно осигурява „анти-стрес“ ефект благодарение на свойствата на Витамин B1.
  • Хидролизираният колаген поддържа здравето на храносмилателната система като намалява пропускливостта на чревната стена. Той буквално поправя участъци в стомаха и червата, където има изтъняване на лигавицата, причинени от действието на токсини и медикаменти. Укрепва и регенерира лигавицата на храносмилателната система, и така служи като бариера, която спира нахлуването на патогени директно в кръвта. Притежава мощно антиоксидантно действие.