Млада, еластична кожа – реалност или мит?

Приемът на Collagen Pro-Active спомага при борбата с първите признаци на стареене като забавя появата на бръчки и работи за изглаждане на вече появилите се такива. Приемът му като хранителна добавка допринася за възобновяването на съединителната тъкан и запазване на здравия и младежки вид на кожата. Пептидите на течния колаген имат свойства, които влияят положително на развититето на фибробластите, които са основните клетки на кожата и са отговорни за производстовото на колаген. При приемът на хидролизиран колаген значително се увеличава плътността на влакната и фибробластите, което води до подобрение в структурата и еласичността на кожата. Циркулацията на кръвта се подобрява, така кожата се подхранва с повече кислород и ценни вещества. По този начин се осигурява поддържането на здравословен баланс на колагеновите нишки в нашата кожа и тя изглежда по-свежа и млада.

  • Хидролизираният колаген има благоприятен ефект и поддържа устойчивостта, еластичността и нормалния тонус на кожата като я предпадпазва от дехидратиране. Collagen Pro-Active осигурява правилното съотношение на аминокиселини за производството на колаген от организма, съдържа естествени глюкозамини и хиалуронова киселина, които допринасят за поддържане на по-добра еластичност и хидратация на кожата като засилват способността на тъканите да задържат вода, така че клетките да бъдат правилно хидратирани. По този начин се предотвратява увреждане и унищожаване на клетките в долните слоеве на кожата, което е основна причина за дехидратиране на кожата и образуването на бръчки. Приемът на течен колаген осигурява по-добра хидратация и плътност на кожата.
  • Колагенът помага и в борбата срещу целулита. Колагенът е протеин, намиращ се в съединителната тъкан на тялото. Той я поддържа и я прави еластична, като същевременно я запазва гъвкава и здрава. Намаленият синтез на колаген и еластин нарушава цялостта на съединителната тъкан, тя губи своята здравина и еластичност, което е осносвната причина за образуването на портокаловата кожа. Отпусната кожа, целулит или мастни натрупвания по бедрата, седалището и корема има тогава, когато в мастната тъкан между кожата и мускулите не се образува достатъчно колаген. Приемът на хидролизиран колаген има стимулиращ ефект за биосинтеза на собствен колаген в тъканите на нашето тяло като стимулира производството на фибробласти (колагенови нишки) и с това подобрява и възстановява състоянието на съединителната тъкан, така кожата видимо изглежда по-добре. Освен това приемът на Collagen Pro-Active ускорява метаболизма и регулира теглото, защото подпомага изгарянето на мазнини.